Білі плями на взутті - всім знайома ситуація коли взимку від хімії якій обробляються вулиці і тротуари псується взуття.

Як очистити і відновити взуття і чи можна це зробити в домашніх умовах? Так!

На початку потрібно підкреслити що виступи та плями на шкірі це не просто забруднення.

Шкіра на 95% складається з білка (колагену та ін.) У процесі виготовлення шкіри на білок (волокна колагену) впливають спеціальними кислотними та лужними розчинами для встановлення зв'язку між структурними елементами білка і молекулами дубителя і жирування. Утворюються різні види водневого зв'язку, завдяки яким волокна шкіри зберігають еластичність і при висиханні не злипається. Білки є амфотерними сполуками і їх властивості залежать від pH середовища. У сильнокислой середовищі на білкової макромолекулі переважають позитивно заряджені іони і білок має властивості катіона. І, навпаки, при лужному середовищі реагують кислотні залишки і білок проявляє властивості аниона. Коли на взуття (шкіру) потрапляє хімія для плавки снігу, а це лужне середовище то при впливі на структуру білка розриваються зв'язку білка і жирування, барвника і дубителя. Оскільки волокна колагену позбавлені жиру, вона знову злипається при повторному висиханні.

 

Відновлення пошкодженої шкіри включає в себе видалення поверхневих забруднень, перезарядку іонно-позитивних білкових волокон, ослаблення жорсткості шляхом проникнення і відділення злиплих волокон, перерозподіл і вирівнювання компонентів шкіри, а також заповнення вилуженого жиру в волокнах для гнучкості і еластичності.

 

Процес відновлення шкіри

  1. Суха чистка замші від бруду і пилу за допомогою щітки

  2. Волога чистка замші Універсальним Очисником якщо буде потрібно Сильним Очисником 

  3. Обробка шкіри засобом “Пом'якшувач” який зволожує і перерозподіляє компоненти шкіри а також видаляє сторонні забруднення. Цей крок найвідповідальніший уважно подивіться відео. Залежно від ступеня пошкодження шкіри процес зволоження може тривати від 24 до 72 годин. При довгому вимочуванні потрібно періодично перевіряти і зволожувати замшу. Обов'язково набийте взуття папером або іншим наповнювачем щоб шкіра зберегла форму і не було усадки.

  4. Наносимо “Жировий наповнювач-емульсія” - засіб для відновлення природних жирових клітин (компонентів) вона омолоджує і додає шкірі м'якість і еластичність після висихання.  

  5. Захищаємо замшу використовуючи “Protector - захист і догляд за шкірою.”